Nyhedsbrev forår 2024

Nyhedsbrev DSFR forår 2024

 

Kære Medlem af DSFR.

Så nåede kalenderen lige nøjagtigt at skifte fra vinter til forår inden årets første nyhedsbrev kom i pressen. Men du skal selvfølgelig ikke snydes for en lille opdatering på de små og store ting der foregår i dit yndlings lægevidenskabelige selskab.

Nye Forpersoner og bestyrelsens arbejde

Generalforsamlingen 2023 manglede et punkt vedrørende formandsvalg, hvorfor der blev afholdt en ekstraordinær GF i december måned. Her blev Sara Tangmose Larsen valgt til ny forperson for selskabet og uddannelsesudvalget fik en ny forperson i Lars Løchte, begge fra RI Københavns Universitet. Sara overtager fra Lene Warner Boel IfR, Aarhus Universitet og Lars fra Steen Holger Hansen RI, Københavns Universitet. Der skal lyde en tak til begge afgående forpersoner for arbejdet de har lagt i selskabet.

Bestyrelsen i selskabet afholdt efterfølgende et konstituerende møde, hvor Mette Schou, RI Syddansk Universitet blev valgt til næstforperson og Martin Roest Christensen IfR, Aarhus Universitet blev genvalgt som sekretær. Bestyrelsen afholdt i starten af 2024 deres første bestyrelsesmøde fysisk i Odense, der – udover en rundvisning på det nye Institut – satte nogle retningslinjer for årets arbejde. Dette retter sig blandt andet med en større gennemlæsning og revision af selskabets vedtægter, da bestyrelsen i 2023 blev opmærksom på flere tilfælde af utidssvarende og forvirrende formuleringer i de nuværende vedtægter. Så hvis man er en tosse for foreningsvedtægter, så kan man allerede nu se ekstra meget frem til dette års GF, hvor revisionen skal til afstemning.

Uddannelsesudvalget

Der arbejdes på højtryk videre med revisionen af målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen. Efteråret 2023 bød på et intensivt internat, hvor der blandt andet blev diskuteret længden af ophold på patologiafdelingerne, fokuserede ophold, kompetencevurderinger og meget andet. Arbejdet fortsætter uformindsket i 2024.

Kurser og konferencer

Efter sidste års heftige antal hoveduddannelseskurser er tempoet nu mere mageligt. I år afholdes der kun kursus i læsionspatologi, som kommer til at foregå i Aarhus. Nærmere information med datoer vil tilgå kursisterne direkte.

I år afholdes Nordic Conference on Forensic Medicine i Tromsø, Norge. Så kan man næsten ikke komme længere nordpå – og rygtet vil vide at myseosten deroppe skulle være fortrinlig… Rygterne vil vide, at deadline for abstract er i skrivende stund blevet udskudt et par uger og deadline for tilmelding er først d. 1. april, så hvis man har midler, mulighed og motivation, så er der stadig lejlighed til en tur til midnatssolens land. Se link på vores egen hjemmesides kalender.

Mere internationalt stjernestøv kastes der også fra Krakow i Polen, hvor ISFRI har deres årlige kongres. Bemærk, at man skal betale i polske Zloty, hvorfor man nok skal forvente et opkald fra sin bank med indgående spørgsmål vedrørende mistanke om hvidvask. Deadline for tilmelding er 20. april. Og selvfølgelig figurerer begivenheden også inde på vores egen kalender, hvor link også findes.

De bedste ønsker om et godt forår og sommer skal lyde fra dit absolutte yndlings lægevidenskabelige selskab.